top of page

Erik Gerritsen geeft aftrap voor campagne rondom innovatie in de zorg

Bijgewerkt op: 23 jan. 2019


Op maandag 21 januari, tijdens de Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019, opent secretaris-generaal Erik Gerritsen een foto-expositie waarbij de rol en invloed van zorgtechnologie in beeld wordt gebracht. De bijzondere band tussen cliënt en zorgmedewerker staat hierbij centraal. Deze opening is de aftrap van een grote campagne rondom de kracht van innovatie in de zorg.


Miljoenen geluksmomenten


‘De kracht van innovatie’-campagne is een initiatief van medtech-bedrijf Active Cues. Met hun zorginnovatie Tovertafel zorgen zij in heel Europa al voor veel geluksmomenten in de zorg, door mensen met een cognitieve uitdaging door middel van interactieve lichtprojecties uit te dagen tot sociale interactie en fysieke beweging. Met deze campagne willen zij een community oprichten die - door technologie in te zetten - wereldwijd miljoenen geluksmomenten in de zorg creëert.


Foto: Erik Gerritsen maakt een selfie tijdens de opening van de foto-expositie. De foto's zijn te zien in het Louwman Museum in Den Haag, of bekijk de foto's in onze fotogallerij.


Negatieve aandacht ombuigen


Mathijs Konings, CTO Active Cues: “Er is nu veel negatieve aandacht voor de zorg: het gaat om risico’s, kosten, werkdruk en personeelsverloop. Onze missie voor 2019 is om die aandacht om te buigen naar de rol van innovatie bij deze thema’s. Nieuwe technieken en ideeën zorgen voor meer werkplezier en verbinding, waardoor meer en andere groepen zich aangetrokken voelen tot de sector. Wij benadrukken juist de mooie momenten in de zorg en de rol die technologie daarin speelt.”


Ook Kim Runhaar, werkzaam bij LOT (Lab over Technologie) bij de Baalderborg Groep, ziet de meerwaarde in van zorgtechnologie: “Soms krijgt de techniek iets voor elkaar wat met andere methodes niet lukt. Techniek kan iets doorbreken, iets openbreken, een moment van interactie veroorzaken. Bijvoorbeeld bij mensen met een ernstige meervoudige beperking. Wat dat is? Ik heb geen idee. Je moet het zien gebeuren. Ervaar het maar!


Active Cues wil in 2025 elke dag 10 miljoen geluksmomenten creëren in de zorg. Het bedrijf ziet dat de noodzaak groot is en richt een community op van andere tech-bedrijven, zorginstellingen, het onderwijs en iedereen die het belang van technologie voor de zorg onderstreept. Samen zetten ze zich in om de zorg nog beter, mooier en leuker te maken.


Aan de start van de campagne hebben al 12 partners zich aangesloten. Vanuit de zorg steunen Ipse de Bruggen, Amarant, Baalderborg Groep en Reinaerde de campagne. Andere tech-bedrijven die meedoen zijn: Gain Play, Mentech Innovation, &Happy en Inmu Touch. Tot slot hebben ROC Midden-Nederland, EIT Health, Digital Health Centre en LOT zich ook aangesloten. Een mooie eerste stap naar de miljoenen geluksmomenten.


Ook bijdragen aan die miljoenen geluksmomenten? Lees onze missie en doe mee!


Volg de campagne op activecues.com/innovation

bottom of page