top of page

Kracht van Innovatie maakt zich sterk voor structurele aandacht voor geluksmomenten in de zorg

Dagelijks 10 miljoen geluksmomenten in de zorg in 2025. Dat is de missie van het unieke samenwerkingsverband Kracht van Innovatie. Een stevige uitdaging maar met de inzet van warme technologie, optimale samenwerking en structurele aandacht voor geluksmomenten in het zorgbeleid is het mogelijk dit te realiseren. Tijdens de openingsmanifestatie van de e-healthweek nodigt Kracht van Innovatie tech bedrijven, zorg- en onderwijsinstellingen uit om aan te sluiten bij het samenwerkingsverband om deze missie te realiseren en zo de zorg nog beter, mooier en leuker te maken.


Warme technologie maakt het verschil

Kracht van Innovatie is een samenwerkingsverband tussen tech bedrijven, zorg- en onderwijsinstellingen en voelt zich verantwoordelijk om de zorg te ondersteunen met warme technologie om geluksmomenten te creëren. ‘Een onverwachte glimlach op het gezicht of een bijzonder moment van contact en samenzijn. Dit zijn waardevolle momenten voor cliënten, bewoners hun naasten en zorgverleners. Momenten die met de inzet van warme technologie geen uitzondering in de zorg hoeven te zijn’, aldus Hester Le Riche, CEO van Active Cues en initiatiefnemer van Kracht van Innovatie. Om dit realiseren roept het samenwerkingsverband tech bedrijven, zorg- en onderwijsinstellingen op om aan te sluiten bij de community en gezamenlijk de missie van dagelijks 10 miljoen geluksmomenten in 2025 waar te maken.


Dat verdienen de mensen


Tijdens de openingsmanifestatie van de e-healthweek organiseert Kracht van Innovatie de themasessie ‘Geluksmomenten op de kaart in 2020’. Hier worden succesvolle implementaties van warme technologie gedeeld om de sector te inspireren. Onder leiding van cabaretier en sociaal activist Karin Bruers geven o.a. Jan Slagter (sociaal ondernemer, initiatiefnemer zorginstelling Ben Oude Nijhuis en CEO Omroep Max), Maartje van Boekholt (Kwartiermaker Innovatie, Reinaerde) en Hester Le Riche een prikkelende visie op het belang van geluksmomenten in de zorg. Samen met de deelnemers van de sessie wordt gezocht naar de manier om geluksmomenten structureel te verankeren in het beleid. ‘Door de inzet van warme technologie worden dagelijks al prachtige momenten gecreëerd. Maar samen kunnen we meer. Samen zetten we geluksmomenten écht op de kaart. Dat verdienen de mensen.’


bottom of page